Wat zeggen de trainees over Talent voor Zeeland?


Ervaringen trainees

Maura Erentreich - Provincie Zeeland

Maura Erentreich - Provincie Zeeland

“Het traineeship voldoet aan al mijn verwachtingen. Voor mij is het een perfecte overstap tussen studie en werk. Ik wilde graag werkervaring opdoen, maar mijzelf tegelijkertijd blijven ontwikkelen. Het traineeship biedt je de kans om zonder werkervaring toch aan de slag te kunnen bij mooie bedrijven in Zeeland. Je werkt aan verschillende opdrachten bij één bedrijf, waardoor je aan het eind goed weet wat je leuk vindt en wat minder. Het traineeprogramma op de vrijdagen vind ik een goede mix tussen ‘fun’ en jezelf persoonlijk ontwikkelen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals netwerken, de Insights training, bedrijfsbezoeken, Excel- en LinkedIn trainingen, etc. Dit zijn aspecten die ik niet gehad heb tijdens mijn studie en dus erg leerzaam. De andere trainees zijn net als ik pas afgestudeerd en begonnen met werken, daarom kunnen we ervaringen met elkaar delen. Het traineeship is ook echt leuk!”

Jelle van der Wouw - Zeeuwland

Jelle van der Wouw - Zeeuwland

“Als ik een vacature van alleen de woningcorporatie voorbij had zien komen, had ik waarschijnlijk niet gereageerd. Maar juist het traineeship en het idee dat je bij meerdere bedrijven kan meewerken en er ook een focus op je persoonlijke ontwikkeling ligt, dat maakte dat ik heb gereageerd. Je wordt niet meteen in het diepe gegooid. De eerste drie maanden heb ik met verschillende collega’s meegedraaid, zodat ik de werkzaamheden en de bedrijven leerde kennen. Daarnaast wordt er ook veel meer aandacht besteed aan je ontwikkeling, wat moet je nog leren en welke e-learnings kan je daarvoor gaan volgen.”

Thierry Ars - Beveland Wonen

Thierry Ars - Beveland Wonen

“Het traineeship is zeker wat ik ervan had verwacht! Het geeft me binnen de organisatie waar ik werk de ruimte om aan verschillende dingen te werken. Dit werkt voor mij omdat ik afwisseling belangrijk vind en ik het bedrijf beter leer kennen. We zijn met een leuke groep trainees die allemaal aan het begin van hun carrière staan. Vaak leren we van de cursus of activiteit die we doen, maar ik leer ook erg veel van de andere trainees. Tot nu toe vind ik het traineeprogramma inhoudelijk erg goed. Voor mij passen de activiteiten bij mijn persoonlijke doelstellingen. Het is erg divers en we houden ons bezig met verschillende onderwerpen. Het heeft een andere insteek dan je gewend bent vanuit je opleiding, wat toch vaak een stoffige powerpoint is. Ik zou het vooral aanraden als je jezelf verder wilt ontwikkelen of als je nog niet helemaal zeker weet wat voor werk je precies wilt gaan doen.”

Dena Verschoor - ADRZ

Dena Verschoor - ADRZ

“Na mijn studie wist ik nog niet precies wat ik wilde gaan doen. Ik heb in Rotterdam gestudeerd, maar wilde graag terugkomen naar Zeeland. Ik zag het traineeship als een goede eerste stap op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Het gaf mij de kans om erachter te komen wat ik leuk vind om te doen en om mijzelf te ontwikkelen. Wat ik leuk vind is de afwisseling. Ik mag twee verschillende opdrachten doen bij een organisatie, waardoor ik verschillende afdelingen beter heb leren kennen maar ik ook mijn netwerk heb kunnen uitbreiden. Dit kan goed van pas komen in de toekomst.”

NAAR DE VACATURES
E-mailen
LinkedIn