Over het traineeship Talent voor Zeeland

Binnen het traineeship van Talent voor Zeeland krijg jij als (net) afgestudeerde de mogelijkheid om je bij een Zeeuwse top werkgever te ontwikkelen. Zo word je klaargestoomd tot een allround young professional! Het traineeship duurt anderhalf jaar, waarbij je aan de slag gaat bij een Zeeuwse opdrachtgever. Hier ga je werken aan minimaal twee uitdagende, interessante en impactvolle projecten of opdrachten bij één of meerdere afdelingen. Zo kun jij je als trainee ontwikkelen en op ontdekking gaan welke projecten en afdelingen bij jou passen. Vanuit je opdrachtgever wordt er veel aandacht en tijd besteed aan je begeleiding. Daarnaast volg je het uitdagende traineeprogramma van Talent voor Zeeland, samen met je mede-trainees. In het programma staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal.


De vijf pijlers van Talent voor Zeeland:


Wat houdt het traineeprogramma in?

Tijdens jouw traineeship volg je een uitdagend traineeprogramma met je medetrainees. Tijdens dit programma ligt de focus op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, en ga je onder begeleiding van experts uit de regio aan de slag met de volgende vaardigheden:


1. Persoonlijke groei en ontwikkeling

Het traineeship programma draait om persoonlijke groei en ontwikkeling. Je bent nieuwsgierig en altijd bereid om aan jezelf te werken. Er wordt daarom veel tijd en aandacht besteed aan je persoonlijke doelen en intervisie, waarbij je ervaringen en lessen met elkaar deelt.

2. Persoonlijk leiderschap

Je traineeship start met persoonlijk leiderschap, waarbij je leert om jezelf aan te sturen, doelen te realiseren door je eigen talenten te gebruiken en samen te werken met andere profielen. Je leert wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn, en welke gedrags- en communicatievoorkeuren je hebt. Zo kan je overwogen keuzes maken en je eigen leerdoelen opstellen die gedurende het traineeship worden bijgesteld.

3. Communicatie vaardigheden

Een nieuwe omgeving, collega's en indrukken. Dit vraagt iets van je communicatievaardigheden. Hoe presenteer je jezelf aan een groep, hoe voer je een professioneel gesprek in verschillende situaties, welke schrijfvorm houd je aan richting verschillende doelgroepen en hoe kan je kanalen zoals LinkedIn gebruiken om te netwerken?

4. Zelforganisatie

Zeeland is een provincie die alles te bieden heeft. Mooie organisaties in verschillende sectoren, die allemaal hun uitdagingen met zich meebrengen. Hoe werken bijvoorbeeld de verschillende organen binnen een overheidsinstantie en hoe ga je hier mee om? Tegen welke vraagstukken lopen technische bedrijven aan en neem een kijkje in de keuken bij andere organisaties.

5. Probleemoplossend vermogen / samenwerken

Tijdens je werk kom je onvermijdelijke hindernissen tegen. Hoe pak je problemen voortvarend aan, welke methoden kan je toepassen en hoe zorg je dat processen worden geoptimaliseerd? Je durft beslissingen te nemen. Dit doe je vaak samen met je collega's of externe partijen, dus op een fijne en efficiënte manier samenwerken is hierbij van belang.

6. Sectoroverschrijdende vaardigheden

Zeeland is een provincie die veel te bieden heeft. Dit ga je ontdekken door een kijkje te nemen in de keukens van mooie Zeeuwse organisaties, maar je leert ook hoe bijvoorbeeld verschillende organen binnen een overheidsinstantie werken.

7. Casestudy's

Alles wat je de afgelopen periode hebt geleerd ga je samen met een groep mede trainees toepassen in een project bij een externe opdrachtgever. Een project organiseren, coördineren en uitvoeren. Hierbij leer je hoe je omgaat met relatie- en risicomanagement, projectmatig werken, het opstellen van een projectplan en hoe je resultaten presenteert.

8. Get ready!

In de laatste fase wordt er teruggepakt op een aantal vaardigheden dat aan bod is gekomen, met als doel je klaar te stomen voor de periode na het traineeship. Ben je nu in staat om overwogen keuzes te maken, welke leerdoelen heb je nog en wat wordt jouw carrière pad? Maar ook leer je bijvoorbeeld hoe je onderhandelt op een voor jou prettige manier.


Jouw tijd bij de opdrachtgever

Je komt direct in dienst bij je opdrachtgever. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om diepgaand betrokken te zijn bij de organisatie en bouw je direct een relatie op met je opdrachtgever, wat op de lange termijn gunstig kan zijn. Tijdens je traineeship werk je aan minimaal twee verschillende projecten of opdrachten bij jouw opdrachtgever en doorloop je drie fasen:


Fase 1 – Inwerken:

Jouw traineeship start met het leren kennen van je opdrachtgever, je collega’s, het traineeshipprogramma en haar partners, en je mede-trainees.


Fase 2 – Opdracht 1:
De kaders van de eerste opdracht zijn al opgesteld en worden in de vacatures beschreven. Op basis hiervan wordt jouw profiel gematched met een opdrachtgever.


Fase 3 – Opdracht 2:
Samen met je opdrachtgever ga je uiteindelijk kijken naar een passende tweede opdracht. Je weet dan inmiddels al meer over waar jouw kennis en ambities liggen maar ook welke uitdagingen er spelen bij jouw opdrachtgever.


Wat is je perspectief?

Past jouw huidige opdrachtgever helemaal bij jouw ambities en interesses? Na afloop van het traineeship staan jij en je opdrachtgever vrij om verder met elkaar in zee te gaan. Ook word je tijdens het traineeprogramma klaargestoomd voor je volgende stap en wordt er begeleiding geboden om een passende uitdaging te vinden na afloop van het traineeship.


Programma deel 1_2

Download het programma⬇️

Programma deel 2_2


Feel the vibe!