Over het traineeship Talent voor Zeeland

Binnen het traineeship van Talent voor Zeeland krijg jij als  (net) afgestudeerde de mogelijkheid om je bij een Zeeuwse top werkgever te ontwikkelen. Zo wordt je klaargestoomd tot een allround young professional! Het traineeship duurt anderhalf jaar. Je gaat vier dagen in de week aan de slag bij een Zeeuwse opdrachtgever. Hier ga je werken aan minimaal twee verschillende uitdagende, interessante en impactvolle projecten of opdrachten bij één of meerdere afdelingen. Zo kun jij je als trainee ontwikkelen en op ontdekking gaan welke projecten en afdelingen bij jou passen. Vanuit je opdrachtgever wordt er veel aandacht en tijd besteed aan jouw begeleiding. Daarnaast volg je één dag in de week het traineeprogramma, georganiseerd door AddVision. In het traineeprogramma staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je volgt het traineeprogramma samen met je mede-trainees.


Opdrachten 

Tijdens je traineeship werk je aan minimaal twee verschillende projecten of opdrachten bij jouw opdrachtgever. De kaders van de eerste opdracht zijn al opgesteld en worden in de vacatures beschreven. Op basis hiervan wordt jouw profiel gematcht met een opdrachtgever. Samen met je opdrachtgever ga je uiteindelijk kijken naar een passende en tweede opdracht. Je weet dan inmiddels al meer over waar jouw kennis en ambities liggen maar ook welke uitdagingen er spelen bij jouw opdrachtgever.

 

Wat houdt het traineeprogramma in?

Vier dagen in de week ben jij aan het werk bij je opdrachtgever. Hier doe je werkervaring op en ontdek je waar jouw interesses en ambities liggen. Daarnaast ga je op de vrijdagen aan de slag met het traineeprogramma. Hier ligt de focus op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit doe je gelukkig niet alleen, maar samen met een enthousiaste en leuke groep mede-trainees. Jouw leertraject omvat de onderstaande onderdelen:


Persoonlijke ontwikkeling
Tijdens het gehele traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Om je klaar te stomen tot een allround young professional is het belangrijk om te weten waar jouw kwaliteiten liggen, maar ook wat jouw valkuilen zijn. Tijdens het traineeprogramma neem je deel aan verschillende workshops en trainingen waarbij je jezelf en de andere trainees beter leert kennen. Zo ga je door een persoonlijke assessment over communicatie- en gedragsstijlen ontdekken wat voor een persoon je bent. Je leert meer over hoe je als persoon in elkaar zit en hoe je vervolgens beter kan omgaan met zaken en problemen waar je tegenaan loopt.


Soft en hard skills
Door inhoudelijke trainingen en workshops ga je werken aan verschillende soft en hard skills. Hierbij komen onderwerpen aan bod als netwerken, persoonlijk leiderschap, feedback geven en krijgen, teamwork, oplossingsvermogen, projectmanagement en presenteren. Deze trainingen en workshops worden georganiseerd door verschillende partijen, waardoor je direct een kijkje krijgt bij verschillende organisaties. En nee, dit is niet in de vorm van 'suffe' powerpoints die je misschien gewend bent! Tijdens het traineeship is er ruimte voor eigen inbreng en zal er aandacht besteed worden aan het in kaart brengen van de behoeftes op het gebied van soft en hard skills.

Innovatie 
Tijdens het traineeship besteed je een periode van tien weken aan innovatief denken tijdens het Intrapreneurship programma van Dockwize. Daar wordt gefocust op het worden van een ondernemende medewerker. In teams werk je aan de implementatie van een innovatief project. Hierbij leer je hoe je je ondernemers skills kan inbrengen in een project en hoe je samenwerkt als volwaardig teamlid. Hierna weet je alles over projectmanagement en het implementeren van innovaties in een bestaand bedrijf.

Business cases en strategische projecten en vraagstukken

Als trainee ben jij de aangewezen persoon om een frisse blik mee te nemen richting jouw opdrachtgever, maar ook in het programma wordt hierom gevraagd.  Samen met je mede-trainees ga je werken aan verschillende business cases, strategische projecten en vraagstukken. Daarbij wordt gevraagd om mee te denken bij verschillende projecten die spelen in Zeeland.


Werkbezoeken
Talent voor Zeeland kent een groot netwerk van Zeeuwse organisaties die zich willen inzetten voor een optimale benutting van jouw traineeperiode. Tijdens het traineeship leer je daarom niet alleen de aangesloten opdrachtgevers kennen. Je gaat ook op bezoek bij andere organisaties. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat Zeeland te bieden heeft aan organisaties, verschillende sectoren, manieren van werken etc.


Coaching, begeleiding en intervisie  

Tijdens jouw traineeperiode krijg je zowel interne als externe coaching en begeleiding. Bij de opdrachtgever wordt een mentor aangewezen die op de hoogte is van jouw ontwikkeling en dient als vraagbaak. Vanuit het programma krijg je de begeleiding en coaching die jij nodig hebt om uit je comfortzone te komen. Zo kun jij jouw talenten en kwaliteiten optimaal benutten.


Arbeidsvoorwaarden

Naast dat het traineeship je alle kansen biedt om je carrière een kickstart te geven, je netwerk te ontwikkelen en meer over jezelf te weten komen, ben je ook vast benieuwd wat het traineeship daarnaast nog te bieden heeft.


Dit houdt het traineeship arbeidsvoorwaardelijk in: 

  • Je krijgt een tijdelijk fulltime contract voor anderhalf jaar
  • Je ontvangt een mooi salaris dat meegroeit met het traineeship en wat afhankelijk is van jouw opleidingsniveau
  • 25 vakantiedagen, ondanks dat werken in Zeeland al als vakantie voelt!
  • Een 360 graden ontwikkelprogramma
  • Reiskostenvergoeding voor woon-werk en zakelijke kilometers
  • Een nieuwe laptop met alles erop en eraan
  • Een vergoeding voor je telefoongebruik
  • Je krijgt de mogelijkheid om ervaring op te doen bij een professionele en dynamische organisatie
  • De kans om samen te werken in een professioneel team en een netwerk op te bouwen

 

Na afloop van het traineeship 

Tijdens het traineeship doe je in anderhalf jaar veel ervaring op door aan verschillende projecten te werken, verschillende afdelingen en organisaties te zien en te werken aan je eigen ontwikkeling. Het doel van het traineeship is dat je ontdekt waar jouw krachten liggen, wat je ambities zijn en bij wat voor een organisatie en afdeling je dit wil gaan toepassen. Talent voor Zeeland biedt jou de kickstart van je carrière en de kans om je in de kijker te spelen bij Zeeuwse top-werkgevers.


Wat is je perspectief? 

Past jouw huidige opdrachtgever helemaal bij jouw ambities en interesses? Na afloop van het traineeship staan jij en je opdrachtgever vrij om verder met elkaar in zee te gaan. Ook word je tijdens het traineeprogramma klaargestoomd voor je volgende stap en wordt er begeleiding geboden om een passende uitdaging te vinden na afloop van het traineeship.


NAAR DE VACATURES
Work hard, play hard!

E-mailen
LinkedIn