Over het traineeship Talent voor Zeeland

Binnen het traineeship van Talent voor Zeeland krijg jij als (net) afgestudeerde de mogelijkheid om je bij een Zeeuwse top werkgever te ontwikkelen. Zo word je klaargestoomd tot een allround young professional! Het traineeship duurt anderhalf jaar, waarbij je aan de slag gaat bij een Zeeuwse opdrachtgever. Hier ga je werken aan minimaal twee uitdagende, interessante en impactvolle projecten of opdrachten bij één of meerdere afdelingen. Zo kun jij je als trainee ontwikkelen en op ontdekking gaan welke projecten en afdelingen bij jou passen. Vanuit je opdrachtgever wordt er veel aandacht en tijd besteed aan je begeleiding. Daarnaast volg je het uitdagende traineeship programma van Talent voor Zeeland samen met je mede-trainees. In het programma staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Bekijk het programma van 2023/2024 hieronder:

Programma deel 1_2
Programma deel 1_2
Programma deel 2_2
Programma deel 2_2
Download het programma⬇️
Programma Oktober 2023.pdf (3.47MB)
Download het programma⬇️
Programma Oktober 2023.pdf (3.47MB)


 

De vijf pijlers van Talent voor Zeeland:

1. Plezier
Om een positieve en succesvolle leerervaring te realiseren, is plezier een belangrijk element. Plezier in wat je doet, maar ook plezier maken met elkaar.


2. Evaluatie en feedback 
Evaluaties en feedback zijn essentiële elementen voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarom wordt er veel tijd aan besteed, zodat je in staat wordt gesteld om bewust te groeien, je potentieel te benutten en te evolueren als individu, zowel persoonlijk als professioneel.

3. Begeleiding en mentorship
Om ervoor te kunnen zorgen dat je de beste versie van jezelf naar boven kunt halen word je bij je opdrachtgever begeleid door een mentor die actief op de hoogte is van jouw ontwikkeling en hulpvragen. Daarnaast word je vanuit het traineeshipprogramma begeleid door een programmamanager, die ook aanwezig is bij evaluatie en feedback momenten.

4. Competentieontwikkeling 

In het traineeshipprogramma ga jij, ondersteunt vanuit ons professionele netwerk van trainers en experts, aan de slag met verschillende vaardigheden, zoals communicatieve vaardigheden en leiderschap.


5. Netwerkmogelijkheden
Je gaat bouwen aan een groot netwerk door op bezoek te gaan bij andere mooie Zeeuwse werkgevers, ervaring en kennis uit te willen met ervaren professionals en experts, en deel te nemen aan netwerkevenementen.
Jouw tijd bij de opdrachtgever

Je komt direct in dienst bij je opdrachtgever. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om diepgaand betrokken te zijn bij de organisatie en bouw je direct een relatie op met je opdrachtgever, wat op de lange termijn gunstig kan zijn. Tijdens je traineeship werk je aan minimaal twee verschillende projecten of opdrachten bij jouw opdrachtgever en doorloop je drie fasen:


Fase 1 – Inwerken:

Jouw traineeship start met het leren kennen van je opdrachtgever, je collega’s, het traineeshipprogramma en haar partners, en je mede-trainees.

 

Fase 2 – Opdracht 1:
De kaders van de eerste opdracht zijn al opgesteld en worden in de vacatures beschreven. Op basis hiervan wordt jouw profiel gematcht met een opdrachtgever.

 

Fase 2 – Opdracht 2:
Samen met je opdrachtgever ga je uiteindelijk kijken naar een passende tweede opdracht. Je weet dan inmiddels al meer over waar jouw kennis en ambities liggen maar ook welke uitdagingen er spelen bij jouw opdrachtgever.
 

Wat is je perspectief?

Past jouw huidige opdrachtgever helemaal bij jouw ambities en interesses? Na afloop van het traineeship staan jij en je opdrachtgever vrij om verder met elkaar in zee te gaan. Ook word je tijdens het traineeprogramma klaargestoomd voor je volgende stap en wordt er begeleiding geboden om een passende uitdaging te vinden na afloop van het traineeship.

 


Wat houdt het traineeshipprogramma in?

Tijdens jouw traineeship volg je een uitdagend traineeshipprogramma met je medetrainees. Tijdens dit programma ligt de focus op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, en ga je onder begeleiding van experts uit de regio, aan de slag met de volgende vaardigheden:


1. Persoonlijke groei en ontwikkeling 

Gedurende het volledige traineeship ben je bezig met je persoonlijke groei en ontwikkeling. Je bent nieuwsgierig en altijd bereid om aan jezelf te werken. Dit doen we door middel van reflectie, intervisie, breinkennis, groeimindset, cultureel bewustzijn, empathie en ervaringen delen.


2. Zelforganisatie 

Hoe kan je je eigen werk organiseren? Je kunt overweg met deadlines en kan realistisch plannen. Je stelt prioriteiten, je komt op voor je eigen belangen op een manier die past bij de situatie, houdt grip op je werkzaamheden en vindt een goede werk-privé balans.   

3. Persoonlijk leiderschap en samenwerken 
 Hierbij gaat het over jezelf aansturen, doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken en samen te werken met andere profielen. Het is van belang om te weten wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn, en welke gedrags- en communicatievoorkeuren je hebt. Zo kan je bewust en overwogen keuzes maken. Hiermee stellen we jou in staat om leiding te geven aan jezelf en aan anderen als je vertrouwt op je eigen kunnen, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en samenwerking.

4. Sector overschrijdende vaardigheden

Zeeland is een provincie die alles te bieden heeft. Mooie organisaties in verschillende sectoren, die allemaal hun uitdagingen met zich meebrengen. Hoe werken bijvoorbeeld de verschillende organen binnen een overheidsinstantie en hoe ga je hier mee om? Tegen welke vraagstukken lopen technische bedrijven aan en neem een kijkje in de keuken bij andere organisaties.

5. Casestudies 

Samen met een groep mede-trainees ga je werken aan een relevant Zeeuws vraagstuk bij een externe opdrachtgever. Een project organiseren, coördineren en uitvoeren. Hierbij krijg je te maken met stakeholdermanagement, risicomanagement, het opstellen van een projectplan en het presenteren van resultaten.


 6. Probleemoplossend vermogen en procesoptimalisatie

Tijdens je werk kom je onvermijdelijke hindernissen tegen. Hoe pak je problemen voortvarend aan, welke methoden kan je toepassen en hoe zorg je dat processen worden geoptimaliseerd? Daarnaast is het belangrijk dat je knopen durft door te hakken. Je durft beslissingen te nemen, door actie te ondernemen en je oordeel te geven.


NAAR DE VACATURES
Feel the vibe!

E-mailen
LinkedIn