Ook een trainee voor jouw organisatie? 

Elk jaar start Talent voor Zeeland in oktober met een nieuwe lichting trainees en wellicht kan deze trainee binnen jouw bedrijf aan de slag met uitdagende vraagstukken en projecten. Het doel van Talent voor Zeeland is om young professionals te binden aan Zeeuwse organisaties door middel van het aanbieden van leerzame, dynamische, praktijkgerichte en vooral interessante traineeships.

Download de factsheet⬇️

Wat is het voordeel van een trainee?

  • Als organisatie krijg je de kans om makkelijker aan jong en gekwalificeerd talent te komen. Het werving- en selectieproces van nieuwe medewerkers neemt veel tijd in beslag. Talent voor Zeeland neemt het gehele proces op zich.
  • Naast dat je als organisatie de kans krijgt om makkelijker aan jong talent te komen, biedt het voor jonge, startende, hoogopgeleide professionals een kans om naar Zeeland te komen of te blijven
  • Het traineeship van Talent voor Zeeland zorgt voor een positieve groei voor de regionale economie en het tegenaan van krimp en vergrijzing, omdat jongeren zich hier zullen vestigen of niet vertrekken.

Wat wordt er verwacht van organisaties?

Van organisaties wordt verwacht dat er behoefte en een daadwerkelijke vraag is naar jong talent en er invulling gegeven kan worden aan een specifieke functie, project of opdracht. Er dient daarom een goed profiel te worden opgesteld vanuit de vraag van de organisatie. Gedurende een traineeship van 18 maanden zal de trainee werkzaam zijn op verschillende afdelingen en werken aan verschillende projecten. Daarnaast wordt er verwacht vanuit de organisatie dat er een ‘mentor’ wordt aangewezen, die verantwoordelijk wordt voor de persoonlijke begeleiding en coaching van de trainee.

Vanuit de deelnemende organisaties wordt een actieve betrokkenheid gevraagd bij ‘Talent voor Zeeland’. Daarom wordt op voorhand gevraagd om dit commitment te formuleren en een intentieovereenkomst te ondertekenen. 

Contact

Graag meer informatie over de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Vul het contactformulier in en we reageren zo snel mogelijk. We horen graag van u.

 
 
 
 
 
 

* verplichte velden

Benieuwd naar de ervaringen van de opdrachtgevers?

Beveland Wonen

Beveland Wonen had sinds oktober 2021 tot maart 2023 trainee Thierry Ars in huis. “Onze trainee bij woningcorporatie Beveland Wonen was elke dag aan het leren en ontwikkelen. De trainee liep mee, en praatt mee, op meerdere afdelingen. Ook ging de trainee geregeld om de tafel met leden van het management en kwam in contact met opdrachtgevers en leveranciers. We ervaarden dat onze trainee continu aan stond. Hij hielp ons door vaak de waarom-vraag te stellen. Dat triggerde ons als organisatie om te blijven nadenken, focus te houden en het is input om continu te blijven verbeteren.” Thierry is na zijn traineeship in dienst gegaan bij Beveland Wonen als Data Scientist.

Deze organisaties zijn al opdrachtgever binnen Talent voor Zeeland!