Young professionals voor jouw vraagstuk? 

Talent naar Zeeland halen en in Zeeland houden, dat is waar we voor staan met het traineeprogramma Talent voor Zeeland. Met het traineeship verbinden we young professionals aan Zeeuwse organisaties. Ze volgen een leerzaam, dynamisch en praktijkgericht programma waarbij ze werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onderdeel van het traineeshipprogramma is het oplossen van vraagstukken uit de Zeeuwse praktijk. Deze trainees zijn er dus ook om jou te helpen! Met uiteenlopende achtergronden in verschillende disciplines, enthousiasme, recente studie ervaring, een kritische, creatieve en innovatieve blik zorgen zij voor verfrissende inzichten op vraagstukken die spelen binnen jouw organisatie. 

Frisse perspectieven en kennisdeling

Het biedt de mogelijkheid voor kennisoverdracht tussen generaties. Jonge talenten leren van de ervaring van meer senior medewerkers binnen de organisatie, terwijl ze tegelijkertijd met nieuwe kennis, ideeën en frisse perspectieven komen.

Diverse achtergronden

Met verschillende ervaringen en studie achtergronden op hbo en wo-niveau, hebben ze de juiste bagage en capaciteit om de uitdaging aan te gaan.

Professionele expertise 

We kunnen garanderen dat de trainees meer opleveren dan wordt gevraagd. Ontbreekt er nog expertise in de groep? Dan zorgen wij voor het betrekken van extra kennis of vaardigheden vanuit onze samenwerking met verschillende toonaangevende Zeeuwse organisaties. 

Waarom werken met trainees? 

Wat wordt er verwacht?

Elke lichting trainees werkt gedurende drie maanden, in de periode van september tot december, aan een extern vraagstuk. Wat zijn de verwachtingen: 


1. Een afgebakende opdracht

De case study dient een afgebakende opdracht te zijn die vraagt om een multidisciplinaire benadering. Daarnaast dient de case study te passen in de hierboven aangegeven periode.


2. Passende begeleiding

De trainees werken professioneel en zelfstandig aan de opdracht. Passende begeleiding betekent dus ook dat de trainees een vast aanspreekpunt hebben voor vragen en opmerkingen. Daarnaast is het fijn dat de trainees de ruimte krijgen, eventueel fysiek op locatie, om zoveel mogelijk werk te verrichten op de vrijdag. 

Wil je meer weten of heb je vragen?

Vraag het relatiemanager Nathalie via +31 6 28 94 66 34!

Welke organisaties gingen je voor?

Actemium - Business unit Goes

Trainees Esther Stins, Esmée Ooms en Tom Dekker zijn aan de slag gegaan voor Actemium. Actemium is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van industriële processen en installaties. De organisatie richt zich op alle fasen van de levenscyclus van installaties - van advies en engineering tot realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud. Ze hebben gewerkt aan het analyseren van de business unit voor de locatie Goes, waarbij het ging over procesoptimalisatie in de interne samenwerking, om tijdsverlies te beperken. Zo hebben ze interviews gehouden en onderzoek gedaan naar verschillende oplossingen voor de ‘work breakdown structure’. Actemium was enthousiast over de opgeleverde resultaten en waardeerde de inzet van de trainees. 

Hospice Ter Reede - WVO Zorg

Trainees Arjen, Julia, Mart, Muriël en Remco hebben gewerkt aan de case study voor Hospice Ter Reede, onderdeel van WVO Zorg (nu Amarijn). De vijf trainees brachten de reis, die gasten en naasten van Hospice Ter Reede doormaken, in beeld. Van het moment dat men in aanraking komt met Ter Reede tot aan de nazorg. Hiervoor deden zij een zorgvuldige analyse en kwamen zij met waardevolle aanbevelingen, vooral op het gebied van passende informatie en communicatie. Zo hebben de trainees aanbevelingen geschreven met betrekking tot de zichtbaarheid. Er valt namelijk veel te delen over de werknemers en vrijwilligers, de trainingen die zij hebben genoten, en wat het hospice aan educatie doet. Ronald Monsieurs, teamleider bij Hospice Ter Reede, was zeer tevreden met het opgeleverde rapport en de inzet van de trainees!

De Techniekbus - ViaZorg

Trainees Ymke, Nienke, Maura, Thierry en Lisanne hebben gewerkt aan de Techniekbus, een project van ViaZorg. Technologie krijgt een steeds grotere rol in de zorg voor zowel de zorgvragers als zorgverleners. Om deze groepen meer bekend te maken met innovaties zoals robotica en virtual en augmented reality, moet de Techniekbus door Zeeland gaan rijden. Om innovaties letterlijk voor de deur van zorgorganisaties te brengen, kan hierover in gesprek worden gegaan. De trainees hebben voor de inzet van de Techniekbus een plan van aanpak en een plan van inzet gemaakt. Daarnaast hebben ze een businesscase opgesteld. Het doel van de opdracht was om de verbinding te maken tussen zorgverlening en technologie en te onderzoeken hoe de Techniekbus financieel op eigen benen kan staan. Dit was een mooie uitdaging voor de trainees!

Ontmoetingsbus Reimerswaal

Trainees Lievijn, Simone, Sanne, Kathy, Joyce en Leendert werkten aan de ‘Ontmoetingsbus Reimerswaal’. De Ontmoetingsbus was een pilot waarin Buurtbus Waarde op dinsdagmiddag werd ingezet voor vraaggestuurd en flexibel vervoer. De trainees hebben de pilotperiode geëvalueerd en hebben onderzocht hoe de doelgroep kon worden uitgebreid, er meer bekendheid kon worden gegeven aan de proef en welke flexibiliteit in de ritten en bestemmingen mogelijk was. Ze hebben een advies opgesteld hoe de pilot bij succes opgeschaald en uitgebreid kon worden. Een mooi project! De pilot heeft een doorstart gemaakt en de adviezen van de trainees geïmplementeerd, zoals een nieuwe naam ‘Buurtbus Flex’ en het uitbreiden van het tijdsbestek naar elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur!

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de actuele zaken, nieuwste ontwikkelingen en geplande evenementen vanuit het traineeship? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via onderstaande button!